Kjøpe strikkemønster

Du kjøper en nedlastbar fil

på dette nettstedet selger jeg strikkemønstre via banken Paypal. Når du har betalt der vil du få tilsendt en lenke. Klikk på den lenka og strikkemønsteret lastes direkte ned på maskinen din. Dette går bra i 99 av 100 tilfeller.

Men av og til havner Paypal-posten i spamfilteret. Får du ikke tilsendt en e-post fra Payapl i løpet av et minutt eller to så sjekk spamfileteret ditt i e-postprogrammet ditt. Spamfilter er forskjellig fra e-postkonto til e-postkonto så jeg kan ikke si noe annet generelt om dette enn at spamfilteret ofte er en søplekasse. Klikk på den og sjekk om du har fått noe der. 


Kan du betale til norsk bank? 

Hvorfor kan du ikke betale til en norsk bankkonto? Jo, det kan du også. Ta kontakt med meg på theneedlelady@gmail.com, si hvilket mønster eller mønstre du ønsker å kjøpe, oppgi den e-postadressen du ønsker det til så får du tilsendt et norsk bankkontonummer. Når du har betalt dit og gitt meg beskjed sender jeg deg mønsteret eller mønsteret til den e-postadressen du ønsker det til. Ulempen er et at det tar litt lenger tid, ofte tre-fem dager i stedet for umiddelbart. 


Misfornøyd? 

 

Likte du ikke mønsteret? 

I følge alle lover og rettigheter har du som forbruker bytterett. I dette tilfelle, der du kjøper et strikkemønster, finner ut at du ikke likte det så er det ikke så lett å gi deg tilbake pengene mot at du sender mønsteret tilbake. Du har jo allerede lasta det ned.  

Men jeg er ikke urimelig. Ta kontakt med meg på theneedlelady@gmail.com og fortell meg om problemet du har møtt og så kan vi prøve å finne en løsning på problemet. 

Men kanskje du liker mønsteret? Jeg hører gjerne fra deg hvis du har strikke et av mønstrene mine og er fornøyd med det du har gjort. Kanskje du har et bilde du vil vise fram? Kanskje et blogginnlegg? 


Kopirett 

Kopirett er ikke til å spøke med – alle mønstrene er mine og når du kjøper dem har du og jeg laget en avtale om at du verken kan dele dem med andre, låne dem bort, selge dem eller fotografere deler og sende til folk du kjenner. Eller ikke kjenner. 

Hvorfor er det sånn? Dette er jobben min, dette er det som gir meg penger så jeg kan handle mat, betale strømmen og trikkebilletten min med. Hvis du deler mønsteret med andre blir det mindre penger på meg, og det kan hende jeg må ta meg en jobb for å kunne betale regningene mine. 

Når det er sagt, jeg har holdt på med dette på fulltid fra 2013 og har i liten grad vært utsatt for eller oppdaget at mønstrene mine deles veldig mye. Og det er jeg veldig takknemlig for! Som takk for at DU betaler for mønsteret mitt deler jeg hver måned ut et gratismønster blant alle som har kjøpt et mønster i foregående måned. Du kan se alt om det her i gruppa mi på Ravelry.


Moms/MVA

Hva er moms? 

Moms (eller egentlig merverdiavgift ) er en skatt myndighetene krever at jeg tar inn på alt salg i Norge. På strikkemønstre er den 25 %. Disse pengene betaler jeg tilbake til Skatt Øst 6 ganger i året. 

I Norge skal egentlig alle priser være inkludert moms, så vanligvis ser du det ikke. Det er bra for myndighetene, og mindre bra for meg. For det ser ut som om jeg soper inn 50 kr når du egentlig betaler 40 kr til meg og 10 kr til Staten. Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre det, men på grunn av praktiske løsninger (mest at jeg ikke har råd til regnskapsfører så jeg sitter med dette sjøl) så må summen deles i to, en grunnpris og en MVA-del.