Episode 11 - Kurs/foredrag/presentasjon

Veldig uformelt og avslappa, 11 minutter om kurs og sånt. 

Sitter du med kunnskap du vil dele med andre? Hvorfor ikke ta kontakt med den lokale garnbutikken? Eller en strikkefestival du veit skal av stabelen? Og hvis du blir spurt, prøv det, prøv å tørre og si ja, det går bedre for hver gang. 

Kunnskaper kan både være teknikker, metoder og tips og råd du har lært deg, og det kan være å sette seg inn i noe og presentere det for andre. 

Det er både en god måte å komme seg ut av huset på, og treffe andre likesinna, og å selge seg sjøl og strikkemønstrene på. Kanskje du i tillegg har garn? Eller strikkebager? Eller annet? 

Det er veldig hyggelig fordi strikkere er veldig hyggelige mennesker. 

Lykke til :) 

 

podcast

Episode 9 - beregning av størrelser

Jeg snakker litt om beregning av størrelser, i Excel. 

Skjermbilde 2017-01-24 kl. 10.35.52.png

Hvordan beregne størrelser.

Craftsy sine kurs i strikking, og særlig disse kursene i beregning av størrelser: Amy Herzog sin Fit to flatter og  Faina Goberstein Sizing patterns for knitwear - hun tar spesielt opp dette med Excel også. 

Hvordan man kan beregne størrelser i Excel. Utrolig godt, og det er gratis, men det krever at man setter seg ned og bruker tid ... 

Se denne vakre forminga over skuldrene. Jakka er Palmer av Michele Wang. Alltid noe nytt å lære. 

Podcast nr 8 Gratis strikkemønstre

Jeg snakker om fordeler og ulemper med å tilby gratis strikkemønstre som designer. 

Her er en tråd fra gruppa Nordic designers på Ravelry der jeg tok opp problemstillingen. Og her er mye av diskusjonen rundt gratismønstre i gruppa Designers, også på Ravelry. 

Her er mine gratismønstre, de som er aktive for tiden siden jeg har deaktivert noen. Grunnen til at jeg har deaktivert noen er at jeg går igjennom dem og skriver flere steder i mønsteret at jeg ikke gir mønsterstøtte. 

Litago-genseren, ett av  gratismønstrene  mine på Ravelry.

Litago-genseren, ett av gratismønstrene mine på Ravelry.

Bli gjerne med å diskutere dette emnet inne på gruppa mi på Ravelry, med pinner med pinneguri.

Ønsker du å komme i kontakt med meg? Ønsker du å sponse podcasten? Ønsker du at jeg tar opp spesielle temaer eller problemstillinger? Se kontaktsiden min.