Pinneguribag

Sydag

46101377275_c3565329df_z.jpg

Lyset er tilbake i Norge, i hvert fall i de sørlige delene. Det betyr at det går an å sy strikkebager, å se hva jeg holder på med også etter dagjobben min.

Og dette er en sånn dag. Jeg har funnet fram de vakreste stoffene mine som skal klippes opp og sys sammen. Jeg håper at du finner dem i butikken min i løpet av neste uke. Det ser ut som det, noe tilfeldig, blir mye fra dyreverden. Hvis insekter også kan få være med i den gruppa.

Hvordan velger jeg ut stoff til strikkebager? Det er så enkelt som at jeg går inn i en stoffbutikk og plukker ut akkurat de jeg har lyst på. Det var en stund jeg hadde lyst på sauer, men det ser ut til å ha gått over. Akkurat nå ser jeg etter det typisk nordiske. Både fordi jeg veit det er interessant for deg som har lyst på strikkebag, og fordi jeg liker det uttrykket. Og fordi det er i vinden for tida, og jeg er en del av den bølgen. Hvis du tillater blandinga av bilder her …

Alle stoffene blir vaska først, så prøver jeg å stryke dem i fuktig tilstand. Noen stoffer må strykes flere ganger. Hvis du ser på bildet til venstre ser du et hønestoff jeg kjøpte hos Kathrines Quiltestue i Oslo i uka som gikk. Typisk litt tykk bomull som trenger en del omganger med varme før det blir bra.

Når det gjelder størrelsene lar jeg stoffbitene sjøl bestemme. Hvis jeg kjøper kutta stoffbiter går jeg for hel bredde og 30 cm høyde. Det kan hende jeg trenger to av dem så det ikke blir 1,5 bag. Typisk nok var det det jeg gjorde da jeg kjøpte stoffer på salg hos Kathrines Quiltestue, sammen med hønestoffet. En butikk jeg for øvrig prøver å unngå på grunn av dårlig service, men er det salg så er det.

En som ikke har dårlig service, er Unni Strand. Men så er hun kunsthåndverker. Stoffet med trykt humle og kaninene i bakgrunnen er hennes stoff. Det vil si, humla er trykt på stoff jeg fant på loppis for et par år siden og sendte henne som en gave fordi hun etterlyste den typen stoff. Loppiser er en utrolig stoffkilde, sammen med bruktbutikker. Dessverre er jeg ikke aleine om å søke der lenger - men det sier sikkert de tusenvis av andre som også har oppdaga det.